Játszva segíthetünk

Harmadik alkalommal indul útjára 2011 májusában a Sok kicsi elnevezésű jótékonysági akció. Húsz kreatív alkotó, iparművész ajánlott fel nyereményt, a tombolák 1000 forintba kerülnek, a cél pedig, hogy sokan segítsék az értelmi fogyatékos és autista embereket – közölte a játék kommunikációs ügynöksége.

MNO
2011. 05. 30. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akciót a Segítsütit is szervező SoSe Közhasznú Alapítvány rendezi. A mostani nyereményjáték támogatottja a Salva Vita Alapítvány, amelynek célja, hogy segítse az értelmi sérült emberek önálló életvitelét, társadalmi beilleszkedését. 1996 óta folyamatosan állítanak munkába értelmi sérült személyeket a Támogatott Foglalkoztatás (TF) módszerével.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a SoSe Közhasznú Alapítvány maximálisan átlátható rendszerben kezeli a jótékonysági akciói során befolyt összegeket. Soha nem utalnak át pénzösszeget, minden esetben tárgyi adománnyal segítenek (a beszerzésekről az elszámolás megtekinthető a Sok kicsi weboldalán). A Salva Vita Alapítvány esetében ez az értelmi sérült és autista ügyfeleik felmérését, munkába állásukat segítő vizuális kártyák készítéséhez szükséges eszközöket, és a már munkába álltak számára rendezett összejövetelekhez bútorokat jelent majd.

Akik úgy döntenek, hogy segítenek, többek között Makány Márta divattervezőtől és Panyi Zsuzsi iparművésztől is nyerhetnek kiegészítőket. A részletes ajándéklistára május végig folyamatosan derül fény az akció Facebook-oldalán, a www.sok-kicsi.hu-n pedig részletes leírás olvasható a nyereményjáték menetéről.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.