Jelentősen nőtt az árbevétel

A Matusz-Vad Zrt. az idén az első negyedévben 1,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami 18,5 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – közölte a cég szerdán.

MNO
2011. 05. 25. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fagyasztott élelmiszerek kereskedelmével foglalkozó vállalkozás forgalmán belül tovább nőtt az export aránya: míg tavaly az árbevétel 88 százalékát a belföldi értékesítés adta, az idén az első negyedévben a hazai és a külföldi eladások aránya 83,3-16,7 százalék volt. Az export több mint fele a szlovákiai piacra irányult, az ausztriai kivitel 42,5 százalék, a tavaly decemberben indult romániai pedig 3,2 százalék volt az összes kivitelen belül.

A Matusz-Vad legfiatalabb exportprojektje – a 2010 decembere óta külön cégként, Gastro Plus S.R.L. néven tevékenykedő romániai leányvállalata – jól startolt, az idei első negyedéves tervet több mint 7 százalékkal szárnyalta túl. Tanos Klaudia, a cég marketingvezetője korábban azt közölte, hogy a Matusz-Vad az idén a tavalyihoz hasonló árbevétel elérését irányozta elő. A cég 2010-ben 6,47 milliárd forint bevételt ért el, 19 százalékkal többet, mint az előző évben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.