Június 14-től fizet osztalékot az OTP

Az OTP Bank június 14-től kezdi meg az osztalék kifizetését, a közgyűlési határozatnak megfelelően az egy darab 100 forintos névértékű törzsrészvényre eső osztalék mértéke 73 forint – tette közzé a bank a BÉT honlapján pénteken.

MNO
2011. 05. 27. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bank a részvényekre az osztalékfizetés kezdő napjára vonatkozó tulajdonosi megfeleltetést kér a Keler Zrt.-től. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2011. június 6., amely napon a részvénytulajdonos értékpapírszámláján nyilvántartott OTP Bank Nyrt. névre szóló törzsrészvény mennyiség jogosít a 2010. üzleti év után megállapított osztalékra. A részvénykönyvi bejegyzés és a részvénykönyv ellenőrzése, valamint az osztalékszámítás elvégzése után az OTP a számított osztalékot – az adókötelezettség alakulásától függően nettó vagy bruttó összegben – az értékpapír-számlavezetőhöz, vagy ha a részvényes az értékpapír-számlavezető útján úgy rendelkezett, a részvényes bankszámlájára utalja át.

Emlékeztetnek rá: a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint a 2010. évi eredmény terhére fizetett osztalék után az adó mértéke 16 százalék. Az osztalékkifizetést egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség nem terheli. A külföldi illetőségű természetes személy illetőségigazolását, haszonhúzói nyilatkozatát, valamint a részvényesi meghatalmazott által képviselt részvényes jellegére vonatkozó nyilatkozatokat az OTP abban az esetben tudja figyelembe venni, ha a dokumentumok az osztalékszámítást megelőzően, de legkésőbb 2011. június 9-én budapesti idő szerint 14 órakor az OTP Bank Nyrt. pénz- és értékpapírpiac háttérműveleti főosztályán rendelkezésre állnak – hívják fel a figyelmet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.