Kanada is szankciókat vezet be a rezsim ellen

Az Egyesült Államok és az Európai Unió után Kanada is gazdasági szankciókat vezetett be a szíriai rezsim, többek között Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen.

MNO
2011. 05. 25. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korlátozásokat John Baird kanadai külügyminiszter helyi idő szerint kedden jelentette be, s egyebek mellett azzal indokolta őket, hogy a szíriai hatalom makacsul elutasítja az erőszak leállítását a békés tüntetők ellen. Baird a leghatározottabban elítélte ezt.

A szankciókkal Ottawa betiltotta a fegyverek, a katonai és az atomenergia-ipari termékek eladását Damaszkusznak, megvonta a pénzügyi szolgáltatásokat a szíriai vezetőktől. Megtiltotta továbbá a szíriai vezetők beutazását Kanada területére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.