Karcagi iskolások nyerték a meghívást

A karcagi Györffy István Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulóit jutalmul hívta meg parlamenti látogatásra Fazekas Sándor miniszter, amiért aktívan kivették a részüket a TeSzedd!-ből. Magyarország legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtési akciója keretében a diákok a város határában lévő sportpályát tisztították meg a szeméttől, hogy rendezett környezetben tölthessék a szabadidejüket.

MNO
2011. 05. 26. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vidékfejlesztési miniszter fontosnak tartja, hogy már gyerekkorban elkezdődjön a környezettudatos nevelés, és az olyan nagy megmozdulások, mint a TeSzedd!, a hétköznapokban is folytatódjanak. Azért is esett Fazekas Sándor választása a karcagi általános iskolára, mert az intézmény nagy hangsúlyt fektet a környezet- és természetvédelmi oktatásra. Tantervükben szerepel az erdei iskola, és a TeSzedd! felhívásához is azonnal csatlakozott a diákönkormányzat.

A karcagi iskolásokat a Parlamentben vendégül látó miniszter a korona történetének ismertetésekor elmondta a gyerekeknek, hogy kevés nemzet büszkélkedhet koronázási jelképeivel. Ennek oka, hogy ellenségei a háborúkban az ilyen nemzetmegtartó szimbólumokat igyekeznek megkaparintani és elpusztítani először. Franciaországban például a nagynak nevezett forradalom véres hónapjaiban minden koronázási ékszer elveszett. A királysággal együtt elpusztították történelmük egy jelentős részét is. A magyar korona ellenben minden viszontagság ellenére megmaradt, most az Országházban végre méltó helyen hirdetheti a korábbi generációk üzenetét: bízzunk a jövőben! A koronát tisztelni kell, hiszen segítette nemzetünk megmaradását.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.