Kassai pár percet gondolkodott, mielőtt igent mondott

Kassai Viktor, a szombati <a href="http://www.mno.hu/portal/787190" target="_blank"><strong>Barcelona–Manchester United</strong></a> labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője elárulta, körülbelül tíz nappal a találkozó előtt tudta meg, hogy az európai szövetség (UEFA) illetékes bizottsága őt és társait bízta meg a bíráskodással. Bevallotta, nem tudta tartani a száját, és egy-két embernek megsúgta a hírt.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/787219" target="_blank"><strong>• Rangos feladatok várhatnak Kassaira</strong></a>

MNO
2011. 05. 30. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kassai az MR1-Kossuth Rádiónak hétfőn elmondta: csak azoknak mondta el, hogy ő vezeti a BL-finálét, akik a szívéhez a legközelebb állnak, de a külvilág felé titkolnia kellett. A játékvezetés szakmai vezetője hívta fel telefonon, és megkérdezte, hogy melyik meccset választja: a szombatit, vagy pedig a vasárnapi Németország–Uruguay barátságos mérkőzést, és pár perc gondolkodási idő után inkább a szombati BL-döntőt választotta.

A magyar játékvezető megjegyezte azt is, nagy öröm volt számukra, hogy nagy hiba nélkül letudták a Barcelona 3-1-es győzelmével zárult összecsapást, és utána is nagy öröm érte őket, hogy Orbán Viktor miniszterelnök gratulált a teljesítményükhöz. Kassai munkáját Erős Gábor és Ring György asszisztensek, továbbá a két kapunál elhelyezkedő Fábián Mihály és Bognár Tamás segítette, s Vad II István volt a tartalék játékvezető. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst jelölt biztonsági tartalékként Kispál Róbert személyében.

Kassai Viktor utalt rá, hogy teljesen jó hangulatban telt a találkozó, és mind a heten nagyon lazán és könnyedén vették a meccset, egy pillanatig sem érezték magukon a nyomást. Hozzátette: nem foglalkoztak azzal, hogy mennyi pénzt kaptak a bíráskodásért, s úgy gondolja: „ha megkérdeznék azt a 3000 magyar játékvezetőt, aki Magyarországon működik akár megyei szinten is, hogy vállalná-e akár ingyen, szerintem mindenki igent mondott volna erre”.

A BL-döntő előtt már olimpiai fináléban és vb-elődöntőben is dirigáló Kassai a jövőt illetően kitért rá: nem csak döntőben gondolkodik, vannak más szép feladatok is, és mindig meg kell találni a motivációt: „Meg is fogjuk találni, hiszen nagyon szeretjük a játékvezetést, nagyon szeretünk a labdarúgásban dolgozni, úgyhogy nem lesz azzal probléma, hogy újabb hegycsúcsokat találjunk, amit meg kell másznunk majd.”

Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke az adásban egyetértett azzal a megállapítással, hogy a magyar labdarúgás jelenlegi legmagasabban jegyzett, nemzetközileg legnagyobb szinten lévő személye Kassai Viktor játékvezető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.