Két és félszeres túljegyzés a kincstárjegypiacon

Jó két és félszeres túljegyzésre, az előzőnél magasabb átlaghozammal, a meghirdetett összegben értékesített likviditási kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfői aukcióján.

MNO
2011. 05. 30. 11:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ÁKK ötvenmilliárd forint értékben hirdetett meg likviditási (hathetes lejáratú) diszkont kincstárjegyet, és ennyit is értékesített, hasonlóan az előző aukcióhoz. Az elsődleges forgalmazók 138,693 milliárd forint ajánlatot tettek, szemben az előző, április 18-i aukción tett 165,419 milliárd forinttal.

A likviditási kincstárjegy aukciókat nem rendszeresen, hanem a piaci igények szerint rendezi az ÁKK. Az aukción 5,94 százalékos átlaghozam alakult ki, 2 bázisponttal magasabb az előző, április 18-i aukció 5,92 százalékos átlaghozamánál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.