Két szállítmányt is elfogtak a pénzügyőrök

Hamis márkajelzésű parfümöt foglaltak le a pénzügyőrök a tompai határátkelőnél a hétvégén, a két szállítmány értéke 22 millió forint – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 30. 8:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tompai határállomásnál egy görög állampolgárságú férfi akart belépni az országba egy tehergépjárművel, amellyel az okmányok szerint több mint 12 ezer kilogrammnyi kozmetikai terméket szállított Csehországba. A pénzügyőrök a rakomány szigorított vizsgálata során a raktérben 933, különböző világmárkák jelzésével ellátott, védjegyoltalom alatt álló parfümöt találtak, amelyekre vonatkozóan a férfi nem tudott engedélyt bemutatni.

A szakértők előzetes véleménye szerint a parfümök hamisítványok, ezért a NAV munkatársai a mintegy 8 millió forint értékű parfümszállítmányt lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

Néhány órával később szintén Tompánál jelentkezett belépésre egy másik görög állampolgár, aki a papírjai szerint 615 kilogramm kozmetikai terméket szállított Németországba. Az első esetre való tekintettel a pénzügyőrök ennél a tehergépjárműnél is tételes vámvizsgálatot tartottak, „amely hasonló eredményhez vezetett” – írta a NAV.

A rakodótérből 1747 darab – az előzetes szakértői vélemény szerint – hamis parfümöt találtak – tették hozzá. A 14 millió forintnál nagyobb értékű szállítmányt a pénzügyőrök szintén lefoglalták, és ebben az ügyben is eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt – olvasható a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.