Kétszer is elsült a pisztoly

Két rendőrkapitányság is körözte azt a budapesti férfit, aki legutóbb egy szajoli nőtől csalt ki pénzt; a rendőrök Szolnokon elfogták a gyanúsítottat – közölte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 30. 13:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanúsított egy társkereső vonalon álnéven ismerkedett meg egy szajoli nővel, és a bizalmába férkőzve 150 ezer forintot csalt ki tőle befektetésre, illetve betegségre hivatkozva – mondta el Pásztorné Kovács Ágnes főhadnagy. Tájékoztatása szerint a nőnek új ismerőse távoztával gyanúja támadt, ezért segítséget kért egyik férfi rokonától. Ő gépkocsival indult a nyomába, és a 4-es főút szolnoki szakaszán meglátott egy stoppost, akire ráillett a személyleírás, és felvette az autójába. Értesíteni akarta a rendőrséget, ezért később epervásárlás ürügyén megállt. A budapesti férfi azonban bajt érezve megpróbált elmenekülni, dulakodni kezdtek. A rokonnál önvédelmi célból tartott gázpisztoly kétszer elsült, de senki sem sérült meg. A dulakodásnak rendőrök vetettek véget.

A csaló az igazoltatásakor hamis adatokat közölt, de nem sokkal később kiderült, hogy csalás, illetve sikkasztás miatt két rendőrkapitányság is körözte. Az 58 éves férfi büntetett előéletű, csalás miatt már több év börtönbüntetést kapott. Ezúttal csalás és lopás miatt vették őrizetbe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.