Kevesebb a lengyel állástalan

Lengyelországban csökkent az áprilisi munkanélküliség az előző hónaphoz képest, miközben az áprilisi kiskereskedelmi forgalom megugrott, csaknem 19 százalékkal bővült a múlt év azonos hónapjához képest – közölte szerdán az ország statisztikai hivatala.

MNO
2011. 05. 25. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áprilisi munkanélküliség – az elemzői várakozásoknak megfelelően – 12,6 százalékra mérséklődött a márciusi 13,1 százalékról. Februárban13,2 százalék, egy éve áprilisban 12,3 százalék volt a ráta. Lengyelországban a munkanélküliség 2003-ban tetőzött 20,7 százalékon.

Az áprilisi kiskereskedelmi forgalom 18,6 százalékkal nőtt éves szinten, ami lényeges gyorsulás a márciusi 9,4 százalékos bővüléshez képest. A Reuters által megkérdezett szakértők kisebb, 14,9 százalékos éves szintű kiskereskedelmi forgalomnövekedésre számítottak. A statisztikai hivatal adatai szerint áprilisban 2,3 százalékkal nőttek a kiskereskedelmi eladások a márciusihoz képest.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.