Kigyulladt egy utasszállító repülőgép

Tűz ütött ki a Delta amerikai légitársaság egyik belföldi járatán szombaton, de a lángokat gyorsan eloltották, és mindössze négyen sebesültek meg könnyebben – közölte az amerikai légügyi hivatal egyik illetékese.

MNO
2011. 05. 29. 4:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MD–88-as típusú gép Pittsburgh városából érkezett a Georgia szövetség állambeli Atlanta repülőterére. A lángok közvetlenül a leszállás után csaptak fel a gép alsó részén, feltehetőleg azért, mert a fékrendszer túlforrósodása miatt egy vagy két gumiabroncs szétrobbant. A hajtóműveket nem érte el a tűz.

A gépen 43 utas és hatfőnyi személyzet tartózkodott. Mindenkit idejében kimentettek a mentőcsúszdákon. A négy sérültet nem kellett kórházba szállítani.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.