Kilenc gyereket szállítottak kórházba

Több mentő, tűzoltó, a katasztrófavédelem és a gázszolgáltató szakemberei indultak péntek reggel egy bejelentés során Dombrádra – tájékoztatott Pellei Zoltán igazgató.

MNO
2011. 05. 27. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik általános iskolában két hetedik osztályos tanuló próbált eladni egy ismeretlen helyről származó paprikaspray-t.

A sikertelen üzlet után úgy döntöttek, hogy inkább kipróbálják. Az az ötletük támadt, hogy az első óra előtt befújják a női öltözőt a tornaterem mellett. Az elsőként oda betérő lányok megérezték a furcsa szagot, jelezték a tanároknak, s az igazgató utasítására az egész épületet kiürítették.

Ezután riasztották a különböző hatóságokat, a tűzoltóság műszerei jelezték, hogy valóban gáz volt a levegőben, aminek intenzitása folyamatosan csökkent. A gázömlést természetesen kizárták, s a szabadban várakozó diákok felfedezték, a fűben eldobott spray-t, a mentők óvatosságból a kilenc lányt a kisvárdai kórházba vitték megfigyelésre, majd ezt követően a kiszellőztetett épületbe a diákok visszatértek, és a tanítás megkezdődhetett – tájékoztatott az igazgató úr.

A két diák ellen majd fegyelmi eljárást indítanak, a kiesett három tanítási órát pedig be fogják pótolni.

(szon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.