Kilépni nehezebb lesz

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint több határátkelőhelyen is torlódás várható a teherforgalomban a hét végi kamionstop miatt. Záhonynál a személyforgalomban is nagyobb várakozásra kell számítani.

MNO
2011. 05. 22. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség közleménye szerint Röszke autópálya és Nagylak közúti határátkelőhelyen vasárnap az esti óráktól hétfő hajnalig a belépő irányban lehet számítani várakozásra, amelynek mértéke legfeljebb 60 perc lehet. Az ártándi határátkelőhelyen a teherforgalomban várható torlódás a belépő irányban vasárnap az esti óráktól hétfőn a hajnali órákig, a várakozás mértéke 30-60 perc lehet.

A záhonyi határátkelőhelyen is nagyobb forgalomra számítanak. A személyforgalomban be- és kilépő irányban 120-180 perces várakozás kialakulására lehet számítani. A teherforgalomban a hét végi kamionstopot követő időszakban, kilépő irányban 4-6 órás várakozásra kell felkészülni, az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől függően. A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak a 7 és 19 óra között nyitva tartó barabási közúti határátkelőhelyet és a 8 és 16 óra között nyitva tartó lónyai közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.

Tiszabecs, Barabás és Beregsurány közúti határátkelőhelyeken szintén előfordulhat várakozás a délutáni órákban a belépő irányban, 60 perces időtartamban. A rendőrség közölte azt is, hogy az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.