Kitűzték a gyászlobogókat

Gyászlobogókat tűztek ki a Köztársasági Elnöki Hivatal és az Országház épületére Mádl Ferenc volt köztársasági elnök halála miatt; a Sándor-palotánál csendes megemlékezést tart vasárnap késő délután Schmitt Pál államfő.

MNO
2011. 05. 29. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI tudósítója délután a budai Várban azt látta, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal épületének bejárata fölé a nemzetiszín zászló mellett kitűzték a gyászlobogót is. A budavári sikló oldalánál lévő bejárat előtt a volt köztársasági elnök gyászkeretes fényképét tették ki egy asztalra, mellette két gyertyát, a nemzeti lobogót és egy csokor virágot helyeztek el. A megemlékezés helyszínén katonák állnak díszőrséget. A Sándor-palota előtt több tucatnyian gyűltek össze, köztük külföldi turisták is.

A budai Várban félárbocra engedték a nemzeti lobogót. A Sándor-palota déli szárnyánál Mádl Ferenc volt köztársasági elnök fényképe mellé egy könyvet is elhelyeztek, amelybe bárki részvétet nyilváníthat – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója. Vélhetőleg hétfőn ül üssze a kegyeleti bizottság, amely dönt a temetés napjáról, amelyet gyásznappá nyilvánítanak. A kormány tagjai és a parlamenti pártok is megkapták a meghívót a megemlékezésre. Annyi bizonyos, hogy az első mécsest Schmitt Pál fogja elhelyezni, aki várhatóan pár mondatot is mond majd – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója.

(MTI/hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.