Könnyed spanyol kötvényértékesítés

Spanyolország könnyedén értékesítette összesen 2,3 milliárd eurónyi, 3 és 6 hónapos lejáratú kincstárjegyét kedden. A rövidebb lejáratú adósságpapír hozama minimálisan emelkedett az előző kibocsátáshoz képest, a hosszabb lejáratúé viszont jelentősen csökkent, komoly túljegyzés mellett.

MNO
2011. 05. 24. 14:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 3 hónapos lejáratú papírból 1,0 milliárd euróért dobott piacra a spanyol pénzügyminisztérium. Az átlaghozam 1,380 százalék lett. Ez valamivel meghaladta az április 26-án tartott aukción kialakult 1,371 százalékot. A 6 hónapos futamidejű kincstárjegyből 1,3 milliárd eurónyit adtak el. Az átlaghozam 1,867 százalékról 1,766 százalékra csökkent. A három hónapos kincstárjegy esetében 6,6-szoros, a hat hónaposnál 5,5-szeres volt a túljegyzés.

A pénzügyminisztérium 1,5-2,5 milliárd euró értékben tervezett kedden eladni kincstárjegyeket. Befektetői kereslet 13,676 milliárd euróra volt. Ez volt az első adósságpapír-kibocsátás azóta, hogy a kormányzó szocialisták súlyos vereséget szenvedtek a hétvégén tartott önkormányzati és regionális választásokon. Emiatt hétfőn felerősödött az a félelem, hogy a politikai instabilitás visszafogja a szükséges kiadáscsökkentések végrehajtásához szükséges erőfeszítéseket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.