Kormányzati politikusok is részt vettek a gálavacsorán

Magyar kormányzati politikusok is részt vettek kedd este Washingtonban a Ronald Reagan születésének centenáriuma alkalmából rendezett gálavacsorán, amelyen az évforduló alkalmából alapított Szabadság Díjjal tüntették ki Lech Walesát, a lengyel Szolidaritás szakszervezet egykori vezetőjét, volt köztársasági elnököt.

MNO
2011. 05. 25. 6:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünnepi eseményen, amelynek két vezérszónoka Robert Gates amerikai és Liam Fox brit védelmi miniszter volt, a magyar miniszterelnököt Megyesy Jenő, Orbán Viktor főtanácsadója képviselte. A rendezvényen a magyar kormány képviseletében jelen volt még Rétvári Bence és Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárai, valamint Sztáray Péter, a Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

A Ronald Reagan-évfordulón az Egyesült Államok mellett Magyarországon, Nagy-Britanniában. Lengyelországban és Csehországban rendeznek jelentősebb megemlékezéseket. A centenárium keretében június végén Budapesten felavatják a néhai elnök szobrát, amelyre rangos kongresszusi küldöttség érkezik majd Washingtonból. Az eseményt csak egy nap választja majd el a budapesti Tom Lantos Intézet hivatalos megnyitásától.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.