Kupagyőzelemmel vigasztalódott az Inter + Képek

Az előző szezonban mindent megnyert, idén „csupán” az Olasz Kupa jutott vigaszképpen az Internazionale csapatának, miután a Bajnokok Ligájában a Barcelona, a bajnokságban a Milan ült fel az általa üresen hagyott trónra. Leonardo együttese a római fináléban meggyőző játékkal 3-1-re győzte le a Palermót. Közben véget ért a francia labdarúgó-bajnokság, amely a Lille győzelmével ért véget, kiesett viszont a Monaco.

Pintér Patrick
2011. 05. 30. 6:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaország, Ligue 1, 38. (utolsó) forduló

Véget ért a francia labdarúgó-bajnokság 2010–2011-es szezonja, amelyet magabiztosan a Lille gárdája nyert meg a Marseille és a Lyon előtt. A piros-kékek nagy sanszot kaptak a szezonban azzal, hogy közvetlen vetélytársai közül a Marseille, a Bordeaux és a Lyon is pocsék idénykezdetet produkált. A bajnokság során végig rendkívül szoros volt az élmezőny, kezdetben a Toulouse és a Saint-Étienne ugrott el a mezőnytől, ám az ősz végére ez a két csapat is visszaesett, s a kezdetben jó néhány döntetlent elért Lille szépen lassan elkezdett nyerni, s végül meg sem állt a csúcsig. A LOSC játékosainak sikerét növeli, hogy a bajnoki aranyérem mellé a Francia Kupát is megnyerték, így rögtön duplázni tudtak. Elvitathatatlan tehát, hogy mostanság övék a legjobb klubcsapat az országban.

Az utolsó fordulóban a Lille ennek megfelelően győzelemmel ünnepelhetett saját közönsége előtt, ráadásul a mesterhármast szerzett Moussa Sow gólkirály lett ezzel. A Marseille csak egy döntetlenre volt jó az újonc Caen otthonában, a Lyon viszont 2-0-ra nyert Monacóban, ami azt is jelentette, hogy a nagyherceségbeli együttes búcsúzott az élvonaltól. Kiesett még a Bölöni László vezette Lens és az első osztályban könnyűnek találtatott Arles-Avignon is. Az újoncok közül így a Caen és a Brest is bennmaradt.

Eredmények:
Arles-Avignon–Sochaux 1-3 (Cabella, ill. Budebuz – 11-esből, Nogueira, Maiga)
Bordeaux–Montpellier 2-0 (Diabete, Wendel)
Brest–Toulouse 0-2 (Pentecote 2)
Caen–Marseille 2-2 (Mollo, Niang, ill. Rémy 2)
Lille–Rennes 3-2 (Sow 3, egyet 11-esből, ill. Chedjou – öngól, Montano)
Lorient–Auxerre 1-2 (Gameiro, ill. Manga – öngól, Birsa)
Monaco–Lyon 0-2 (Diakhaté, López)
Nancy–Lens 4-0 (Berenguer 2, Touré – öngól, Vahirua)
Saint-Étienne–Paris SG 1-1 (Guilavogui, ill. Bodmer – 11-esből)
Valenciennes–Nice 2-1 (Pujol 2, ill. Mouloungui)

A végeredmény:
1. Lille 76 pont
2. Marseille 68
3. Lyon 64
4. Paris SG 60
5. Sochaux 58
6. Rennes 56
7. Bordeaux 51
8. Toulouse 50
9. Auxerre 49
10. Saint-Étienne 49
11. Lorient 49
12. Valenciennes 48
13. Nancy 48
14. Montpellier 47
15. Caen 46
16. Brest 46
17. Nice 46
18. Monaco 44
19. Lens 35
20. Arles-Avignon 20

A gólkirály a 25 gólos Moussa Sow (Lille) lett.

Olaszország, kupadöntő

Története során hetedik alkalommal győzött az Olasz Kupa fináléjában az Internazionale együttese, amely a Palermót győzte le a római döntőben 3-1-re. A fekete-kékek a Sneijder passzával kilépő Eto’o révén jutottak vezetéshez az első félidő közepén, majd miután szinte ugyanez a jelenet lejátszódott a 76. percben is, már kétgólos előnybe kerültek. A szicíliai gárda Munoz szöglet utáni fejesgóljával szépített a 88. percben, de a tavalyi döntőben győztes gólt szerzett Diego Milito a ráadásban végleg eldöntötte a mérkőzést.

Internazionale–Palermo 3-1 (Eto’o 2, Milito, ill. Munoz)








Fotók: Reuters

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.