Leégett egy nyíregyházi kábítószerlabor

Kedden kora este egy Nyíregyháza külterületén található tanya melléképülete kapott lángra. A környékbeliek riasztották a tűzoltóságot és a rendőrséget, előtte három személyt láttak gépkocsival sietősen távozni.

MNO
2011. 05. 25. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oltás során a tűzoltók több gázpalackot is kivittek a padlástérből, csak perceken múlhatott, hogy nem következett be robbanás. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság által folytatott helyszíni szemle azt állapította meg, hogy minden jel szerint egy kábítószerlabort találtak, amely az illegális tevékenység során gyulladt ki.

A rendőrök tizenhat zsák ipari mákőrleményt, több száz liter gyúlékony hígítót, a kábítószer előállításához szükséges más anyagokat és eszközöket, valamint tizenegy gázpalackot foglaltak le. Találtak még 25 kiló növényi eredetű masszát, a jelenlegi adatok szerint félkész ópiumot, amelyből további eljárással akár heroint is készíthettek volna.

A helyszínről gépkocsival elmenekült személyeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési szolgálata még az éjjel Kisvárdán elfogta, egyiküknél több mint egymillió forintnyi készpénzt találtak. A három magyar ajkú ukrán állampolgárságú férfit kábítószerrel visszaélés, valamint közveszély-okozás megalapozott gyanújával a Nyíregyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette. Őrizetbe került a tanya 52 éves tulajdonosa is, akit bűnsegédlettel gyanúsítanak.

Az éjszaka megkezdett helyszíni szemlét a Nyíregyházi Rendőrkapitányság, Tűzoltóság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya ma folytatta. A lefoglalt kábítószergyanús anyagokat szakértői vizsgálat alá vetik, értékük az előzetes becslések szerint többmilliós nagyságrendű.

(szon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.