Legkevesebb húsz ember halt meg

Több száz, az államfőhöz hű katona támadt Jemenben hétfőn az arab ország elnökének távozását követelő tömegre a déli Taizz városában, legkevesebb húsz ember meghalt. Zindzsibár környékén a hadsereg a levegőből támadta az al-Kaida és a szélsőséges fegyveresek állásait.

MNO
2011. 05. 30. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Taizz a kormányellenes megmozdulások egyik melegágya azóta, hogy ez év februárjában Ali Abdalláh Száleh elnök lemondását követelő megmozdulások kezdődtek. Hétfőn a biztonsági erők vízágyúkkal, könnygázzal és hanggránátokkal próbálták megtisztítani a teret, emberek ezrei igyekeztek biztonságos helyre menekülni. A Köztársasági Gárda, amelynek élén az államfő fia áll, hajnalban hatolt be a területre harckocsikkal és földgyalukkal. A katonák a tiltakozók több sátrát felgyújtották.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.