Magyar napokat tart a holland város

Magyar napokat tartanak az északkelet-hollandiai Groningenben az Európai Unió e félévben zajló soros magyar elnökségét kísérő rendezvényként csütörtöktől június 7-ig.

MNO
2011. 05. 25. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvénysorozat programján kulturális, gazdasági és turisztikai rendezvények szerepelnek – közölte az MTI-vel a hágai magyar nagykövetség. A magyar napok üzleti szemináriummal és vállalati partnerkereső rendezvénnyel kezdődnek, és az első napon nyitják meg Boldi (Szmrecsányi Boldizsár) szobrászművész és Breznay Pál festőművész kiállítását is.

A magyar napok idején az Európai Unióval és a finnugor együttműködéssel kapcsolatos előadásokat, filmvetítéseket és idegenforgalmi tájékoztatást is tartanak. A szervezésben közreműködik az Észak-Hollandiai Kereskedelmi Kamara, a groningeni egyetem, Fred Dubbeling magyar tiszteletbeli konzul és a hágai nagykövetség kereskedelmi hivatala is. Boldi és a lengyel Robert Sobocinski szobrászművész alkotásaiból szabadtéri kiállítást rendeznek Hága belvárosában is a jövő héttől.

A hétfői megnyitón Jozias van Aartsen, a város polgármestere és Sümeghy Gyula hágai magyar nagykövet mond beszédet, Claire Bleumer és Kőszeghy Örs pedig Bartók- és Chopin-darabokat ad elő csellón.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.