Magyarországon vették, Tirolban árulták a drogot

Magyarországon vásárolt kábítószert árusított négy osztrák férfi tiroli szórakozóhelyeken – közölte kedden az osztrák rendőrség.

MNO
2011. 05. 24. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 20 és 25 év közötti tiroli férfiak négy alkalommal utaztak Magyarországra, és ott mindannyiszor egy-egy kilogramm mefedront vásároltak, kilogrammonként ötezer euró (egymillió-háromszázötvenezer forint) értékben. A kábítószert autójuk pótkereke mellé rejtve Hegyeshalomnál csempészték át a magyar–osztrák határon, és liszttel, illetve tejporral keverve árusították tiroli szórakozóhelyeken. A közlemény arra is kitért, hogy noha a határon egy alkalommal csempészett cigarettát keresve is ellenőrizték a gépkocsit, akkor nem találták meg az elrejtett drogot a hatóságok.

A gyanúsítottak négy „vevője” maga is továbbadta a drogot. Az osztrák nyomozás megállapította, hogy összesen százezer eurót kerestek a Magyarországon vett mefedronnal az osztrák kábítószer-kereskedők. Legkevesebb százan vásároltak tőlük 15 és 30 év közöttiek. Az osztrák hatóságok 2010 decembere óta nyomoztak a gyanúsítottak ellen a magyar rendőrséggel együttműködésben, és idén márciusban vették őrizetbe őket. A közlemény szerint elfogták az osztrák gyanúsítottak egy magyarországi bűntársát is. Az úgynevezett partidrogok közé sorolt szintetikus kábítószer Ausztriában tavaly augusztus, Magyarországon idén január óta van tiltólistán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.