Másfél milliónyi hamisított DVD- és CD-fogás Hidvégardón

Mindent árult, ami hamis egy kazincbarcikai nő, akit a napokban ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Borsod megyei Hídvégardón. A 44 éves női szabótól több mint százezer forintnyi ruhát és lábbelit, valamint mintegy másfél millió forint értékű, összesen 724 darab hamisított DVD-t és CD-t foglaltak le. A nő ellen szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indult eljárás – tájékoztatta portálunkat Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális Hivatalának szóvivője.

Tolcsvai L. László
2011. 05. 29. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Zoltán szavai szerint a nő éppen Hídvégardó egyik utcájában egy mobil árusítóhelyre pakolta ki portékáját, amikor igazoltatták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai. A 44 éves kazincbarcikai asszonynak számlái nem voltak az áruról, de még vállalkozása sincs. Ráadásul a nála talált termékek mindegyike hamisnak bizonyult.

Összesen 420 darab, hamis márkajelzéssel ellátott pólót, szabadidőruhát, cipőt és papucsot foglaltak le tőle – emlékeztetett a szóvivő. Emellett lefoglaltak több mint 700 hamisított DVD-t és CD-t. Ezek között több népszerű televíziós tehetségkutatón szereplő énekes lemeze is megtalálható volt.

A pénzügyőrök úgy vélik, a lefoglalt termékek összértéke csaknem kétmillió forint, a tények pedig komoly büntetőjogi visszaélésre utalnak. Az asszony ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indult eljárás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.