Meg kell műteni az első számú centert

A magyar vízilabda-válogatott első számú centerét, Kis Gábort megműtik, így nem vehet részt a csapat nyári munkájában, ennél fogva hiányozni fog a júliusi, sanghaji világbajnokságról is.

MNO
2011. 05. 26. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírrel a játékost az orvosokkal megbeszélt találkozóra elkísérő Kemény Dénes szövetségi kapitány szolgált. Ő csütörtökön a válogatott honlapjának elmondta, hogy a vb-re készülő keret az olimpiai bajnok center kiesése után sem bővül, 18-an folytatják a munkát. A szakvezető jelenléte – írta a www.vlv.hu – azért is indokolt volt, mert Kis Gábor helyzete, a porckorongsérv-gerincsérv „eltüntetésének” módszere befolyásolja a magyar csapat felkészülését, esetleg a keret összetételét is.

– Gábor leletei változatlan állapotot mutatnak az egy hónappal ezelőttihez képest, tehát a műtét vagy az újbóli halasztás közül kellett választanom, és én a műtét mellett döntöttem – fogalmazott Kemény Dénes. – Sajnálom, hogy a márciusi sérülését követően Gábor fájdalmai mára már nem teszik lehetővé a kerettagságát, mert amit az utolsó meccseken nyújtott, arra a csapatnak nagy szüksége lett volna. Biztos vagyok a műtét sikerében, ugyanakkor nagyon drukkolok, hogy az elmúlt egy hónap hatása ne akadályozza a tökéletes felépülést és jövőre a magyar válogatottban is lehessen rá számítani – mondta Kemény Dénes.

(heol.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.