Megelégelték a részegeskedést és a randalírozást

Több mint háromszáz aláírást gyűjtött össze egy pécsi civil mozgalom, mert megelégelték a környékükön zajló folyamatos randalírozást, részegeskedést és a hajléktalanok kéregetését – közölte kedden a PécsMa.hu hírportál.

MNO
2011. 05. 24. 19:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerveződés Cselekedni Akaró Kertvárosiak Mozgalma néven jött létre, és már több száz kertvárosi támogatását élvezi – írta az internetes újság. A Varsány, az Éva és az Anikó utca, illetve a környező területeken élők megelégelték, hogy az utóbbi időben egyre több a randalírozás, a részegeskedés, a kéregetés az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részeként felújított Berek sétány környékén.

A mozgalom ötletgazdája, Tamási Zsolt a PécsMa.hu-nak elmondta: a sétálóövezet környékén rendszeresek a verekedések, a támadások, a szemetelések. Ezért rövid petíciót fogalmazott meg, amelyet majd a rendőrséghez juttat el a következő napokban. Ebben azt kéri, hogy legyenek posztos rendőrök a környéken, folyamatosan ellenőrizzék a területet, s tegyenek meg mindent a randalírozások felszámolásáért. Az ívet a hírportál közlése szerint néhány nap alatt több mint háromszáz környékbeli írta alá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.