Megijedtek Kassán: 13 diák került kórházba

Hőemelkedéssel és emésztési zavarokkal került kórházba tizenhárom kassai gimnazista, az érintetteket már kórházban kezelik. Az esetnek valószínűleg nincs köze a németországi, spanyol uborkákat érintő járványhoz.

MNO
2011. 05. 28. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenhárom gimnazista mellett egy tanárt is az intézményben ápolnak, mindannyiuk hasfájdalmakra panaszkodik. Az első tesztek nem erősítették meg a németországi halálesetekkel kapcsolatba hozható Echerichia coli baktérium jelenlétét – elképzelhető, hogy „mindössze” szalmonellafertőzést kaptak. A páciensek a kórház hivatalos álláspontja szerint nincsenek életveszélyben, állapotuk stabil, valószínűleg őrölt hústól fertőződhettek meg.

Szlovákiában Európához hasonlóan az utóbbi napokban meglehetősen komoly vihart kavart a Spanyolországból származó uborkákkal kapcsolatba hozott fertőzéses járvány ügye, Németországban több haláleset is bekövetekezett az ételfertőzések miatt. Simon Zsolt mezőgazdasági miniszter csütörtökön elrendelte az ibériai országból származó áruk visszavonását az élelmiszerüzletek polcairól.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.