Megkezdte a felkészülést a válogatott

Megkezdte az utolsó felkészülési edzőtábort a magyar női kézilabda-válogatott a németek elleni világbajnoki selejtezőre.

MNO
2011. 05. 25. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány 18 játékosnak küldött meghívót a múlt héten, és mindenki ott volt szerdán délelőtt a balatonfüredi találkozón.

„Jövő kedden Tatán játszunk egy zártkapus mérkőzést az osztrákokkal, és azután döntök, ki lesz az a 16 játékos, aki szerepelni fog a vb-selejtezőn – mondta a kapitány. – Nincs könnyű dolgunk, hiszen a lehetséges ellenfelek közül talán a legnehezebbet kaptuk, persze ők is így lehetnek ezzel. Nagyon fontos két összecsapás vár ránk, mert senki sem szeretne lemaradni arról a vb-ről, amelyről olimpiai selejtezőre lehet továbbkerülni. Bízom a játékosaimban.”

A magyarok szerdától péntekig Balatonfüreden és Alsóörsön készülnek, majd a hétvégi pihenő után a tatai edzőtáborban folytatják a közös munkát. Kedden 17.30 órától zártkapus, nem hivatalos mérkőzést játszanak az osztrákokkal.

Az együttes jövő hét szombaton utazik a másnap 18.30-kor kezdődő balingeni vb-selejtezőre. A visszavágóra június 11-én, Győrben kerül sor 17.30-as kezdéssel. A párharc győztese vehet részt a decemberi, olimpiai kvalifikációs brazíliai vb-n, míg a vesztes biztosan lemarad a 2012-es londoni ötkarikás játékokról.

A keret:

kapusok: Herr Orsolya (Syma-Vác), Pastrovics Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC);

jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria);

jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria);

irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria);

beállósok: Mayer Szabina (Győri Audi ETO KC), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria);

balátlövők: Ferling Bernadett (Dunaújvárosi Regale Klíma), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria);

balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-Korvex), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.