Megszállják a tereket az éneklő fiatalok

Országos utcazene-mozgalom vezeti be az idei szegedi ifjúsági napokat (SZIN), amelyet augusztus 24. és 28. között rendeznek meg az Újszegedi Partfürdőn.

MNO
2011. 05. 25. 19:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők azt kérik a fesztivál rajongóitól, hogy kedvenc terükön, vízpartjukon, utcájukban vagy akár egy buszmegállóban énekeljék el a Magna Cum Laude Színezd újra! című dalát, a produkciót rögzítsék videóra és küldjék be. E felvételekből készítik el majd a SZIN-himnusz 2011-es verzióját.

A legnagyobb múltú, 1968-ban indult hazai ifjúsági fesztivál egyik idei sztárvendége a világzenét játszó N.O.H.A. lesz. A Tu Café és hasonló, egyszerre táncos, finom hangzású, sodró lendületű slágerek előadója nagyzenekarral érkezik a Tisza-partra. A rendezvényen fellép a hazai előadók közül a Besh o droM, a Csík Zenekar, a Balkan Fanatik, a Szabó Balázs Band, valamint Ferenczi György és a Rackajam. Az alternatív szcéna is nagy erőkkel képviseli magát a fesztiválon: ott lesz a Vad Fruttik, Kowalsky meg a Vega és az Óriás, valamint a hazai pályán játszó Honey Beast.

Gitárzenéből sem lesz hiány a SZIN-en: a Subscribe-tól és az Alvin és a Mókusoktól, az Eddán, a Beatricén, a Mystery Gangen és a Depresszión át egészen az Isten Háta Mögöttig, a Fishig, a Nemjuciig és az elmaradhatatlan Magna Cum Laudéig tart a sor. A 2011-es SZIN programjából a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Belga sem marad ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.