Megvalósulhat a Rudas, illetve a Lukács fürdő felújítása

A tervek szerint a következő években is százmilliókat költ a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt. a történelmi és műemlék védettségű fürdőinek megújítására – írja a szerdai Világgazdaság a társaság 2011–2014-es időszakra vonatkozó fejlesztési terve alapján.

MNO
2011. 05. 25. 6:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervezett beruházások középpontjában az építészetileg rendkívül értékes ingatlanok, illetve a gépészeti eszközök rekonstrukciója, felújítása áll. Mivel a BGYH tavaly két pályázaton is sikeresen vett részt, a közeljövőben megvalósulhat a Rudas, illetve a Lukács gyógyfürdő műemléki felújítása és turisztikai fejlesztése is. Előbbire közel 400 millió, utóbbira körülbelül egymilliárd forintos vissza nem fizetendő támogatást nyert a vállalat, a két pályázat megvalósításához szükséges önrész a társaság rendelkezésére áll.

A főváros tárgyal a Rudas fürdő területének bővítéséről is. A valaha hozzá tartozó palackozóüzemet is átépítve lehetőség lenne élmény-, vízitorna- és termálmedencét, szaunákat kialakítani. A fejlesztési tervek között szerepel a Gellért és a Széchenyi gyógyfürdő komplex gépészeti rekonstrukciója és a Király fürdő felújítása is. Ezzel a felújítással mind a négy budapesti eredeti törökfürdő felújítása befejeződne – írja a lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.