Megyeri Dávid: A megszorítások szerelmesei

MNO
2011. 05. 27. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszorítást minékünk, megszorítást minél többet! – sóvárogtak a balértelmiségiek. Aztán történt valami úgy április táján, ami alapvető változásokat generált a felelősen aggódók táborában. Hogy, hogy nem, vihariramban elítélő lett ugyanezen körökben a megszorítások aktuális meghatározása. Ha külföldi közgazdászberkekben nem tudnák, hogy Magyarországon választásokat tartottak 2010 tavaszán, fejtörést okozna számukra a különös jelenség. Nincs az a pozitív kormányzati intézkedés, ami ne a középkori kínzókamrák hangulatát idézné fel a balsajtóban. A Mol-részvények visszavásárlásának hírére nem annak örültek, hogy kisebb lesz a kiszolgáltatottságunk, és kordában tartható lesz a rezsiköltségek egy része. Ehelyett a baloldal a lakosságot érintő sorscsapásokról kesergett. A Népszavában a hír következő címmel jelent meg: Orbán bombaüzlete: Jól kerestek az oroszok. A hajdani szociáldemokrata napilap oroszellenes felhangjával szemben a legtöbb balorgánum mégis azt az aspektust részesítette előnyben, amely a pénzpocsékolást domborította ki.

(Magyar Nemzet, 2011. május 27.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.