Merkel nagyon elégedett az eredménnyel

A világ gazdaságilag legfejlettebb hét országa és Oroszország (G8) csütörtökön megegyezett abban, hogy rendszeres biztonsági teszteket végez atomerőműveiben – jelezte Angela Merkel német kancellár a G8 deauville-i találkozójának első napján.

MNO
2011. 05. 26. 20:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német kancellár „nagyon elégedett” a „vitathatatlan előrelépéssel”. Merkel szerint az Európai Unió kritériumrendszerét kellene nemzetközi szintre emelni. Az EU kedden jutott megegyezésre azzal kapcsolatban, hogy milyen szempontok szerint ítélje meg 143 aktív reaktorának ellenállóképességét a természeti katasztrófákkal vagy az emberi mulasztásokkal szemben. A nukleáris biztonságra vonatkozó szabályok szigorítására a fukusimai japán atomkatasztrófához hasonló balesetek elkerülése érdekében van szükség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.