Minden lesz majd, ami szem-szájnak ingere

A legjobb éttermekkel, borászatokkal, a legfinomabb pálinkákkal, sajtokkal, szalámikkal, mézekkel, szörpökkel és a magyar gasztronómia egyéb minőségi képviselőivel ismerkedhetnek meg a Budai Gourmet látogatói június első hétvégéjén.

MNO
2011. 05. 22. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négynapos rendezvényen június 2. és 5. között az ötven legjobb magyar étteremnek több mint a fele kitelepül a fővárosi Millenáris Parkba, hogy ízelítőt adjon konyhaművészetéből. A vendégek megismerkedhetnek a legjobb alapanyagokkal, a legkiválóbb termelőkkel és az elhivatott kereskedőkkel is. Gerendai Károly főszervező a fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a manapság zajló magyar „gasztroforradalom” idején nemcsak a minőség, a hozzáállás, az oktatás terén van szükség a változtatásra, hanem keresletet is kell teremteni a minőségi gasztronómia iránt. Erre jó lehetőséget szolgáltatnak a tömegrendezvények.

Véleménye szerint a Budai Gourmet „hagyományos koncepción” alapuló gasztronómiai esemény, amelyet elláttak a „minőség szűrőjével”. A résztvevő partnerek ugyanis csak a szervezők meghívására vehetnek részt a fesztiválon. A Budai Gourmet június 2-án zárt körű szakmai nappal kezdődik: ez a nap a gasztronómia iparágának szereplői számára nyújt lehetőséget az ismerkedésre, kapcsolatépítésre. Neves szakemberek segítségével ekkor választják ki az egyes termékkategóriák legjobbjait, amelyek aztán másnaptól bemutatkozhatnak a nagyközönségnek is.

A szakmai nap estéjén ismertetik a XII. Pannon Bormustra eredményét is. A kiválasztott csúcsborokkal aztán a rendezvény közönsége is találkozhat majd. Június 3-tól igazi „kulináris kaland és vásári hangulat” várja a vendégeket: minden megkóstolható és megvásárolható lesz. A rendezvényen a belépőjegyhez kóstolópohár és fesztiválkártya jár, amely a Budai Gourmet hivatalos fizetőeszköze. A rendezvényen zajló szakmai bemutatókról, előadásokról és a programról részletes információk olvashatóak a Budai Gourmet honlapján (www.budaigourmet.hu).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.