A négynapos rendezvényen június 2. és 5. között az ötven legjobb magyar étteremnek több mint a fele kitelepül a fővárosi Millenáris Parkba, hogy ízelítőt adjon konyhaművészetéből. A vendégek megismerkedhetnek a legjobb alapanyagokkal, a legkiválóbb termelőkkel és az elhivatott kereskedőkkel is. Gerendai Károly főszervező a fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a manapság zajló magyar „gasztroforradalom” idején nemcsak a minőség, a hozzáállás, az oktatás terén van szükség a változtatásra, hanem keresletet is kell teremteni a minőségi gasztronómia iránt. Erre jó lehetőséget szolgáltatnak a tömegrendezvények.
Véleménye szerint a Budai Gourmet „hagyományos koncepción” alapuló gasztronómiai esemény, amelyet elláttak a „minőség szűrőjével”. A résztvevő partnerek ugyanis csak a szervezők meghívására vehetnek részt a fesztiválon. A Budai Gourmet június 2-án zárt körű szakmai nappal kezdődik: ez a nap a gasztronómia iparágának szereplői számára nyújt lehetőséget az ismerkedésre, kapcsolatépítésre. Neves szakemberek segítségével ekkor választják ki az egyes termékkategóriák legjobbjait, amelyek aztán másnaptól bemutatkozhatnak a nagyközönségnek is.
A szakmai nap estéjén ismertetik a XII. Pannon Bormustra eredményét is. A kiválasztott csúcsborokkal aztán a rendezvény közönsége is találkozhat majd. Június 3-tól igazi „kulináris kaland és vásári hangulat” várja a vendégeket: minden megkóstolható és megvásárolható lesz. A rendezvényen a belépőjegyhez kóstolópohár és fesztiválkártya jár, amely a Budai Gourmet hivatalos fizetőeszköze. A rendezvényen zajló szakmai bemutatókról, előadásokról és a programról részletes információk olvashatóak a Budai Gourmet honlapján (www.budaigourmet.hu).
(MTI)
Menczer Tamás: Megvédjük Magyarországot a baloldaliak és a diszkóliberálisok támadásaitól is!