Mindennapos az erotikus motiváció

A Die Welt am Sonntag beszámol arról, hogy egyáltalán nem számít kivételnek az üzleti partnerek prostituáltakkal történő jutalmazása. A Die Presse arról tudósít, hogy 90 pontból álló intézkedéscsomaggal kívánja cáfolni a bécsi kormány a tehetetlenség vádját.

2011. 05. 30. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Die Welt am Sonntag (Welt.de)

A konzervatív német napilap vasárnapi kiadásában J. Eigendorf, P. Hedemann, S. Jost és L. Wiegelmann Az összes ágazatban mindennaposnak számít a cégköltségként elszámolt szex című cikkében tudósít arról, hogy a magyarázkodások ellenére az üzleti életben természetesnek számít a kuplerájlátogatás. Lehet, hogy felháborító az a szemérmetlen orgia, amit a Hamburg-Mannheimer biztosító képviselőinek tartott Budapesten, amikor a vállalat tucatnyi képviselője és az érintett prostituáltak sorban álltak és lepecsételték őket, mint az állatokat. Ugyanakkor nem kevés vezető menedzser számára az ilyen felnőtt szórakozás az üzleti élet szerves részét képezi. Többnyire nem kicsapongó orgiákban, hanem diszkrétebb keretek között. Egy tény azonban állandó, a számlát nemcsak a vállalat fizeti, hanem részben vagy egészben a megszépített számlákon keresztül az adófizetők.

„A cégköltségként elszámolt szexparti minden iparágban mindennaposnak számít” – mondja egy ipari menedzser. Százszor, ha nem ezerszer történik naponta. Különösen széles körben elterjedtek az erotikus kicsapongások ott, ahol nagy összegű megbízásokat osztogatnak, mint az építőiparban, vagy éppen a nehéziparban. Az intim szolgáltatások valódi eldorádójának számítanak továbbá a vásárok. A jogszabályokat sem igazán veszik komolyan, hiszen gyakran trükköznek annak érdekében, hogy az erotikus kalandokat a cégek levonhassák az adójukból. Azt ugyanis máig nem tisztázták egyértelműen, hogy Németországban költségként elszámolható-e az ilyen tevékenység. Adószakértők a prostitúciót elfogadják a cég érdekében igénybe vett szolgáltatásként. A legtöbb cég kikerüli ezt a vitát és elleplezi az adóhatóság elől a tevékenység valódi tartalmát.

Die Presse (Diepresse.com)

A konzervatív osztrák napilapban Regina Pöll Koalíció: intézkedéscsomagnak kell véget vetnie az egy helyben topogásnak című cikkében ismerteti a bécsi kormány terveit. A koalíciós pártok, amelyeket legutóbb az ellenzék és a nyilvánosság is a reformszándék hiányával vádolt, mától szeretnék levetkőzni eme hírüket. Semmeringen, a panhansi Grand Hotelben kétnapos találkozón kívánják a kormánypártok tárcavezetői elfogadni a „teljesítőképes állam csomagját”. Ez a csomag a lap értesülése szerint az oktatás és tudomány, a gazdaság és munkaügy, az egészség és ápolás, illetve Európa bel- és igazságügyi rendszerét is érinti. A fő vonalakban 2010-ben már megállapodtak.

A vörös-fekete koalíció „internacionalizálni kívánja az osztrák gazdaságot”. Bécs bízik abban, hogy egy exportoffenzívával, valamint a kis- és közepes vállalatok támogatásával ez sikerülhet. Ezzel felpörgethetnék a tudományos kutatást is. Tervezik egy szövetségi menekültügyi és bevándorlási hivatal létrehozását. Egy 200 új rendőrrel „megtoldott”, új idegenrendészetnek kellene felvennie a küzdelmet az illegális bevándorlással szemben. Werner Faymann (SPÖ) kancellár és helyettese, Michael Spindelegger (ÖVP) külügyminiszter szeretné, ha Ausztria jobban használná a Duna-térség stratégiát. Azaz képes lenne több pénzt elhozni az erre a célra rendelkezésre álló 95 millió eurós uniós alapból. A kormány elképzelései szerint a cselekvési terv 90 intézkedést és törvénytervezetet foglal magába. A kihelyezett ülés előtt bíráló és cinikus hangok hallatszottak az ellenzék soraiból, az FPÖ, a Zöldek és a BZÖ nem számítanak komolyabb előrelépésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.