Mobiltelefonjukkal fizethetnek az amerikaiak

Az amerikaiak hamarosan mobiltelefonjukkal fizethetnek az áruházakban a Google és partnerei közös fejlesztésének köszönhetően.

MNO
2011. 05. 27. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az internetóriás helyi idő szerint csütörtökön jelentette be, hogy a MasterCarddal, a Citigrouppal és más üzlettársakkal összefogva idén nyártól vezetnék be a szolgáltatást New Yorkban és San Franciscóban. Az újítás, amely a Visa, vezető amerikai bankok és mobilcégek hasonló terveivel verseng, Ázsia egyes részein már mindennaposnak számít: ott az emberek egy része rutinszerűen használja okostelefonját bankkártyaként. A fizetés Android operációs rendszerrel futó mobilok egyik alkalmazásaként működne.

A Google már több vállalattal, így például a Subway étteremlánccal is megállapodást kötött, hogy a mobilos fizetést hűségakciókkal és más kedvezményekkel kötik majd össze. Chris McWilton, a MasterCard amerikai vezetője szerint a telefonos fizetési rendszerek elterjedése évekbe telhet, és nagyban függ attól, hogy a kereskedők milyen ütemben modernizálják fizetési termináljaikat.

A szükséges fejlesztésekben a Google és partnerei is támogatnák a kereskedelmi vállalatokat. A Google a biztonsági aggályokra reagálva hangsúlyozta: egy bankhoz hasonlóan le tudnák tiltani a fizetést, ha a mobilt ellopják. Szintén a Google Wallet nevű rendszer biztonságát szolgálja, hogy a vásárlónak be kell írnia egy jelszót a tranzakció végrehajtásához.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.