Mozdony lángolt Hodászon

Kedd este a hodászi vasútállomáson lobbant lángra egy mozdony, a vonatról kéttucatnyi utas szállt le gyorsan.

MNO
2011. 05. 25. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több járművel indultak a mátészalkai tűzoltók kedden este Hodászra, ahol a jelzés szerint a vasútállomáson lobbant lángra egy mozdony. Úgy tudni, a Debrecenből Mátészalka felé közlekedő személyvonat beállt a hodászi állomásra, amikor a mozdonyvezető füstszagot érzett, majd észlelte, hogy ég a dízelmozdony motortere.

A hodászi állomásra a mátészalkai, a nyírbátori és a kisvárdai tűzoltókat is riasztották, de a gyors oltást követően a kisvárdai egységet visszafordították. A szerelvényen utazó nagyjából kéttucatnyi utas leszállt, a tűzoltók pedig megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a kocsikra. Elérhető helyen volt a tűzfészek, így az anyagi kár is kisebb.

A tűz okát később vizsgálják, de az anyagi kár így is milliós nagyságrendű lehet.

(szon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.