Múltidéző kiállítás a dunai rakpartokról

Budapest dunai rakpartjainak kiépítését és elmúlt 150 évét idézi föl egy vasárnap nyílt szabadtéri kiállítás a pesti Duna-korzón.

MNO
2011. 05. 29. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar uniós félévhez és a Duna-stratégia elfogadásához kapcsolódó, A rakodópart kövei – Duna-parti világörökségünk című kiállítást Horváth János, az Országgyűlés korelnöke, az Interparlamentáris Unió magyar nemzeti elnöke nyitotta meg vasárnap délután a Petőfi-szobor mögötti pesti Duna-korzón.

A világörökségi panoráma elegáns alapvonalát jelentő partműveket, amelyek eredetileg árvízvédelem, kikötő, rakodás, piac és közlekedés céljaira épültek, a kiállítás több mint 200 korabeli fotón, festményen, metszeteken, rajzokon és terveken mutatja be – közölte az MTI-vel a kiállítást a Külügyminisztérium támogatásával rendező Budapest Világörökségéért Alapítvány. A rakpartok fölött a vele együtt látszó világörökség-városkép változásai is nyomon követhetők.

Az alapítvány közleménye szerint a kiállításnak külön jelentőséget ad a rakpartok közeli műemlékké nyilvánítása, valamint a világörökségi törvény közeli országgyűlési elfogadása. A kiállítás, amelynek kurátora Kolundzsija Gábor urbanista, június 27-ig tekinthető meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.