Nem akkor veszítjük el a gyereket, amikor fizikailag eltűnik

Az egymásra figyelés fontosságáról beszélt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az eltűnt gyerekek ügyének szentelt szerdai brüsszeli rendezvényen, az Európai Parlament székházában. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/786408" target="_blank">• Nyomtalanul: hol lehet Dominika, Dávid, Tamás és Gergő?</a></strong>

MNO
2011. 05. 25. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eltűnt gyerekek világnapja – és egyben a Missing Children Europe közhasznú szervezet létrejöttének 10. évfordulója – alkalmából tartott ünnepségen jelen volt Paola belga királyné is. Az EU soros magyar elnöksége nevében felszólaló Navracsics mellett beszédet mondott Roberta Angelilli, az Európai Parlament alelnöke, Viviane Reding és Neelie Koes EU-biztos, valamint Sir Francis Jacobs, a Missing Children Europe elnöke.

„Elengedhetetlenül fontos, hogy jobban odafigyeljünk egymásra és a gyermekeinkre, mert az eltűnt gyermeket valójában nem aznap veszítjük el, amikor fizikailag eltűnik, hanem már sokkal korábban” – emelte ki beszédében a magyar miniszterelnök-helyettes.

Hangsúlyozta, hogy az eltűnt és szexuálisan kizsákmányolt gyerekek segítése, a Missing Children Europe által felvállalt misszió olyan téma, amely „mindannyiunk számára az egyik legfontosabb kell hogy legyen, nemcsak hivatásunkból adódóan, hanem szülőként és felelős, felnőtt állampolgárként is”.

Kitért arra, hogy a kezdeményezést a magyar uniós elnökség az igazságügyi prioritások közé sorolta, és a lehető legtöbbet tette azért, hogy sikeres egyeztetéseket folytasson a gyermekeket érintő szexuális kizsákmányolással, gyermekpornográfiával kapcsolatos intézkedésekről. Hozzátette: nagy örömére szolgált Reding személyes támogatása a témában, valamint a partnerországok számos pozitív visszajelzése. Felhívta a figyelmet a témában csütörtökön Brüsszelben tartandó konferencia témájául szolgáló 116-000-s „forródrótos” telefonszám, illetve az úgynevezett gyermekrablási riasztási lánc fontosságára, amit rövidesen Magyarországon is bevezetnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.