Nem érkezett ajánlat a bútorgyártóra

Egyetlen ajánlat sem érkezett a balassagyarmati Ipoly Design Bútorgyártó (IDB) Kft. vagyonelemeire, ezeket most már darabonként is értékesítenék – mondta Szabó Ferenc felszámoló az MTI-nek hétfőn.

MNO
2011. 05. 30. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Holding Zrt. felszámolója elmondta: komoly érdeklődés sem volt a nagy hírű Ipoly Bútorgyár egyik utódcégeként működő kft. kéziszerszámokat, alkatrészeket, faipari marófejeket, CNC fúrókat tartalmazó, összesen 3,8 millió forintos vagyonelemeire. Szabó Ferenc hozzátette: az első, sikertelen pályázat után újabbat már nem ír ki, az elemeket várhatóan darabonként értékesíti. A felszámoló közölte: a termelés újraindítására nincs esély Balassagyarmaton.

Az iroda- és szállodabútorokat gyártó, 1951-ben alapított Ipoly Bútorgyár 2007-es felszámolása után az Axelo Kft. működtette tovább a céget, de az új társaság is a felszámolás sorsára jutott. A munkát a telephely és a gyártóeszközök zömének bérlésével az IDB Kft. folytatta. Szabó tájékoztatása szerint az IDB-nek 2007 végén nettó 38,6 milliós árbevétele volt, ami 2008-ban már elérte a 78 millió forintot, de 2009-ben 26, 2010-ben 2 milliós veszteséggel zárt. A hitelezőknek 13 millió forinttal tartozó kft. felszámolását 11 dolgozója kezdeményezte 2010 tavaszán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.