Nem ismerik a tettest, de nyomoznak

Névtelen feljelentés alapján rendőrségi vizsgálat indult az Egészségügyi Holding Zrt.-nél – jelentette be Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés fideszes elnöke a testület szerdai ülésén, Nyíregyházán.

MNO
2011. 05. 25. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Seszták Oszkár közlése szerint a könyvelést és az egyes szerződéseket érintő vizsgálatról kedden szerzett tudomást a társaság könyvvizsgálójától, akit az ügyben tanúként hallgattak meg. A vizsgálat egybeesik a holding mérlegének auditálásával, de ez nem érinti a zrt. éves beszámolóját és közhasznúsági jelentését – tette hozzá. A megyei önkormányzat tulajdonában lévő holding tavalyi gazdálkodási beszámolóját a szerdai ülésen tudomásul vette a közgyűlés, mivel a vizsgálat nem kapcsolódik annak tartalmához.

Seszták Oszkár ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a beszámolót – amely záradék csatolásával figyelmezteti a tulajdonost a rendőrségi vizsgálatra – május végéig el lehet majd fogadni.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette: a főkapitányság gazdaságvédelmi osztályán hűtlen kezelés bűntett megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen indult nyomozás a holdingnál kötött egyes tanácsadói szerződésekkel kapcsolatban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.