Németh Péter: Klotyó

MNO
2011. 05. 25. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szóval ezer szerencséje Alföldinek, hogy nem volt ott az inkriminált sajtótájékoztatón az immár parlamenti képviselővé avanzsált Pörzse, különben kétség sem fér hozzá, lehúzta volna őt a klotyón. A képviselő különben ezt a magyar országgyűlésben mondta, ahol felszólalásában azt kifogásolta, milyen hangnemet engedett meg magának a Nemzeti Színház vezetője egy újságírónővel szemben. Alföldi kétségkívül túlment egy határon, személyében sértette meg a jobboldalhoz húzó kolléganőt, sértő szavait még az sem magyarázza, hogy a hölgy úgy kérdezett a darabról, a darabot bírálva, hogy nem is látta az előadást. Ez persze nem feltétlen kritérium, mint ahogy Pörzsénél sem gond, ha éppen összekeveri a János vitéz szereplőit, illetve Juliskát mond Iluska helyett; manapság nem az irodalmi műveltség teszi képviselővé, vagy újságíróvá az embert.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. május 25.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.