Nincs változás Líbiában

Újabb tűzszüneti javaslatot tett csütörtökön a líbiai kormány, de ezt a felkelők és az amerikai kormányzat is elutasította vagy előfeltételhez kötötte.

MNO
2011. 05. 26. 19:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Felkértük az Egyesült Nemzeteket, hogy adja meg a tűzszünet pontos napját és óráját, küldjön megfigyelőket, és hozza meg a szükséges intézkedéseket a harcok leállítására” – mondta Bagdadi Mahmúdi miniszterelnök egy Tripoliban tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: „a kormány eddig meghirdetett tűzszüneteit nem tartotta be minden fél”, és hangsúlyozta, hogy „főként a NATO-nak kell leállítania a harcot”.

Ben Rhodes, a washingtoni Fehér Ház helyettes nemzetbiztonsági tanácsadója hiteltelennek minősítette az ajánlatot, és arra hivatkozott, hogy Tripoli korábbi tűzszüneti javaslatait nem követte tett. A felkelők vezetője, Musztafa Abdul Dzsalíl a felhívásra azt válaszolta az al-Dzsazíra hírtelevízióban, hogy „minden kezdeményezést örömmel fogadnak, ha az Moamer Kadhafi, a fiai és a rendszere távozásával kezdődik”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.