Nyolc év után újra megnyílt a csónakázótó + Képriport

Megnyitott a városligeti csónakázótó, Budapest egyik kedvelt turistalátványossága, a fővárosi intézmény a hét minden napján 10 órától sötétedésig 25 új csónakkal várja a látogatókat.

MNO
2011. 05. 25. 15:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bartha László, a csónakázótónak helyet adó Műjégpálya igazgatója szerdán elmondta, a tavat nyolcéves szünet után a múlt héten töltötték fel vízzel, vasárnap pedig már a Szépművészeti Múzeum víziszobor-kiállítását is megnyitották. A csónakázás keddtől óránként 1500 forintba kerül, függetlenül attól, hányan ülnek a négyszemélyes csónakokban. Diák-, nyugdíjas- vagy más egyéb kedvezményt a fővárosi intézmény nem ad, egy félórás csónakázásért ezer forintot kérnek.

A csónakázótó medrének felújítását a műjégpálya műemlék épülete, a „korcsolyacsarnok” rekonstrukciójának keretében végezték el, ám előbbi várhatóan csak őszre készül el teljesen. Az európai uniós támogatással megvalósuló fővárosi beruházás összértéke mintegy 4,7 milliárd forint. Az intézmény 25 új, egyedi kialakítású, formatervezett műanyag csónakot vásárolt; a csónakok szeptemberig a mintegy 80 centiméteres vízben kerülgethetik a kiállított szobrokat.

A Szépművészeti Múzeum Art on Lake elnevezésű víziszobor-kiállításának megtekintése a korcsolyacsarnok mellett kialakított sétányról ingyenes. A csónakázótavat a közeli Széchenyi fürdő elhasznált gyógyvizével, valamint a fürdő nem használt hideg vizes kútjaiból töltik fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.