Nyolcvanezer embernek lehet könnyebb

Árvízvédelmi fejlesztést valósítanak meg a Bodrogközben 4,2 milliárd forintért, a beruházás 80 ezer ember élet- és vagyonbiztonságát növeli.

MNO
2011. 05. 26. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság csütörtöki konferenciáján bemutatott fejlesztés a bodrogközi Tisza-felső és a Bodrog bal parti árvízvédelmi rendszerét érinti. A projekt első részének – előkészítő szakasz – munkálatai két évvel ezelőtt kezdődtek, mintegy 142 millió forintos költségvetéssel, míg a második, 4,2 milliárdos szakasz tervezett kezdete a jövő év eleje. A munkák 2015 áprilisáig tartanak. A projekt teljes egészében az Európai Unió támogatásával valósul meg. A munkálatok során mintegy 22 kilométeres hosszon fejlesztik az árvízvédelmi töltéseket, s hat gátőrház és két szivattyútelep is korszerűbbé válhat ezeken a részeken.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.