Obama szolgálta föl az ebédet + Képek

Felszolgálóként is bemutatkozott szerdán az amerikai elnök és a brit kormányfő.

MNO
2011. 05. 25. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barack Obama, aki II. Erzsébet királynő vendégeként tartózkodik Londonban, szerdán grillpartin vett részt a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal kertjében. A rendezvényen a brit és az amerikai hadsereg veteránjai voltak a vendégek, a sütés-főzés és a felszolgálás pedig Obama és a brit miniszterelnök, David Cameron, valamint hitveseik, Michelle Obama és Samantha Cameron feladata volt.



A szakmai felügyeletet természetesen a készenlétben álló profi szakácsok és felszolgálók látták el, ám egy időre – a kétoldalú politikai tárgyalások után és a közös sajtótájékoztató előtt – Obama és Cameron is beállt a sütőalkalmatosságok és melegítőedények mögé, szorgalmasan rakosgatva az ínyencségeket a sorban állók tányérjára.



A partira meghívott amerikai hadiveteránok így elmondhatják, hogy legfőbb főparancsnokuk, vagyis az amerikai elnök szolgálta ki őket. A rendezvényre hivatalos brit veteránok nem részesültek hasonló kiváltságban, mivel az ő főparancsnokuk nem David Cameron miniszterelnök, hanem a 85 esztendős II. Erzsébet királynő – akitől természetesen senki nem várta el, hogy Obamához és Cameronhoz hasonlóan feltűrt ingujjal, füstölő-gőzölgő edényekből szolgáljon fel különféle sülteket. A Downing Street-i barbecue-parti menüsorán szabadtéren sütött marhaburger, brit virsliféleségek, báránysült és különböző saláták szerepeltek.


Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.