Olasz támaszpont mellett robbantottak

Robbanóanyaggal megpakolt autót röpített a levegőbe egy öngyilkos merénylő egy afganisztáni olasz támaszpont bejáratánál hétfőn, többen meghaltak, számos ember megsebesült.

MNO
2011. 05. 30. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszok egyik tartományi újjáépítési csoportjának otthont adó heráti bázison a zavarodott katonák lövöldözni kezdtek. Egy második robbanás is történt a támaszponttól két kilométerre, de pontosabbat még nem tudni.

Helyi egészségügyi források szerint a két merényletben négyen vesztették életüket, huszonnégyen – köztük egy nő és négy gyerek – pedig megsebesültek. Három sebesült állapota válságos. Herát városa a tálib fellegvárakhoz képest viszonylag békés hely.

A település belsejében ritkák a támadások, bár a külvárosban van néhány nyugtalanabb körzet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.