Öt óráig várta apját a kocsiban, belehalt

Életét vesztette egy kétéves olasz kislány, akit édesapja elfelejtett beadni a bölcsődébe, és gépkocsijában hagyta öt órán át.

MNO
2011. 05. 22. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az anconai Salesi gyermekkórház orvosai szombat éjszaka nyilvánították agyhalottnak a gyermeket, három nappal azután, hogy édesapja egyetemi munkájából visszatérve megtalálta őt a kocsiban, alig lélegezve. A kis Elenán agyműtétet végeztek, ám az orvosok nem tudták megmenteni. Az ügyészek jelenleg mérlegelik, hogy emberölés címén vádat emeljenek-e az édesapa ellen.

A férfi a nyomozóknak elmondta, hogy aznap agya teljesen kikapcsolt, és úgy gondolta, hogy gyermekét beadta a bölcsődébe, amikor munkába ment a Teramo Egyetemre, amelynek állatorvos-professzora. Amikor egyetemi órái után rátalált a gyermekre, azonnal hívta a mentőket. Elena édesanyja könnyeivel küszködve szombat este a televízióban felolvasott egy üzenetet, amelyben azt kérte, értsék meg partnerét, aki zaklatott volt, számos feladata között őrlődve.

„Az egész világnak tudtára akarom adni, mennyire szerette a párom a kislányát, kiváló apa volt” – hangoztatta az asszony, aki egyetemi kutató és jelenleg nyolc hónapos terhes. Úgy vélte, ami párjával történt, bárki mással is megtörténhetett volna. „Aggódott miattam, terhességem miatt és Elena miatt is” – tette hozzá.

A kislány szívét, máját és veséit a szülők transzplantációra ajánlották fel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.