Ötpontos megállapodást kötött a kormány a bankszövetséggel

Öt pontos megállapodás született a kormány és a Magyar Bankszövetség között, többek között a devizahitelek árfolyamának rögzítéséről, illetve a fedezetek banki lefoglalását érintő kvótarendszerről – nyilatkozta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Reuters hírügynökségnek hétfőn.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/787413" target="_blank">• Fontos bejelentést tesz Orbán – A Hír Televízió élőben közvetít</a></strong>

MNO
2011. 05. 30. 10:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter arról tájékoztatta a hírügynökséget, hogy a felek nem tudtak megállapodni a bankadó 2012 utáni meghosszabbításáról. Matolcsy ugyanakkor elmondta: „nagy eredmény, hogy ennek ellenére megállapodás született”.

A nemzetgazdasági miniszter egy parlamenti bizottsági meghallgatás szünetében nyilatkozott a Reutersnek.

A megállapodás részleteit Orbán Viktor miniszterelnök a bankszövetség elnökével és a nemzetgazdasági miniszterrel közösen hétfő kora délután ismerteti. A 13 órakor kezdődő eseményt a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió élőben közvetíti a Miniszterelnökségről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.