Palesztinában vendégszerepelt a csepeli futballcsapat

Az NB III-ban szereplő csepeli labdarúgócsapat májusban egyetlen európai résztvevőként megnyerte a nemzetközi szövetség (FIFA) által szervezett palesztinai nemzetközi tornát.

MNO
2011. 05. 28. 18:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon örülünk, hogy a Csepel FC elfogadta a meghívásunkat. Szeretném megköszönni a klub részvételét a palesztin nép nevében, amely Puskás Ferenc miatt nagy tisztelője a magyar labdarúgásnak” – mondta Ahmed Abdelrazek palesztin nagykövet a szombati sajtótájékoztatón.

„A magyar játékosok a torna alatt megismerték a palesztin embereket és kultúrát, ami bízunk benne, hogy erősíteni fogja a két ország barátságát”. A torna megnyeréséért a magyar csapat 3000 dollár értékű kupát kapott.

A május 14. és 23. között rendezett, 16 csapatos viadalra Afrikából, Dél-Amerikából és a közel-keleti országokból is érkeztek együttesek. A magyarok a csoportjukból palesztin, szenegáli és jordán riválist megelőzve jutottak tovább, ezt követően pedig az elődöntőben a palesztin első osztály bajnokát, a fináléban pedig egy palesztin középcsapatot múltak felül.

A torna nyitó ünnepségén jelen volt Joseph Blatter, a FIFA svájci elnöke. „Palesztina jelesre vizsgázott vendéglátásból, ugyanis 24 fős küldöttségünk minden elvárását teljesítették a szervezők. A futballtudás mellett szerencse is kellett a győzelemhez” – mondta Filó Tamás, a csepeliek két gólt szerző játékosa.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.