Palin portréfilmmel készül a visszatérésre

Másfél órás, egymillió dolláros költségvetésből készült portréfilmmel próbálja helyreállítani megroggyant népszerűségét és politikai hírnevét Sarah Palin volt alaszkai kormányzó és a republikánus párt 2008-as alelnökjelöltje – jelentette szerdán a The Los Angeles Times.

MNO
2011. 05. 26. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a filmet júniusban elsőként Iowa államban mutatják be, ahol februárban – Amerikában elsőként – választási gyűléseken döntenek a hivatalos republikánus elnökjelölt személyéről, utána pedig New Hampshire-ben tűzik műsorra, ahol az első előválasztást tartják, arra lehet következtetni, hogy Palin indulni szándékozik a 2012-es elnökválasztáson.

A lap a RealClearPolitics hírportálra hivatkozva azt állítja: Palin eredetileg azzal a kéréssel kereste meg Stephen Bannon konzervatív filmrendezőt, hogy készítsen egy dokumentumfilmet alaszkai kormányzóvá választásáról. Bannon erre azzal az ellenajánlattal állt elő, hogy leforgatna a politikusnőről egy nagyjátékfilm-hosszúságú dokumentumfilmet, és szívesen állná annak egymillió dolláros gyártási költségét is.

Mindeddig úgy tűnt, hogy Palint nem érdekli a 2012-es elnökválasztás, mert nem épített ki sem országos aktivista-, sem pedig finanszírozói hálózatot, ám a premierek helyszínei arra utalnak, hogy mégis beveti magát a küzdelembe.

A közvélemény-kutatási eredmények szerint Palin támogatóinak száma az elmúlt hónapokban megcsappant, ellenzőinek köre viszont gyarapodott, különösen azóta, hogy nagy vitákat kiváltó kijelentéseket tett a Gabrielle Giffords képviselőnő elleni merénylettel kapcsolatban. Az arizonai Tucsonban januárban elkövetett merényletben az ámokfutó megölt hat embert, és megsebesítette a képviselőnőt, valamint további 12 embert. Giffords túlélte súlyos sebesülését.

Palin eddig a FoxNews konzervatív tévécsatorna kommentátoraként, egy memoárkötet megírásával, valóságshow-k házigazdájaként és az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom nagygyűléseinek rendszeres szónokaként próbálta fenntartani maga iránt az érdeklődést, azonban más jobboldali közéleti személyiségek – például Donald Trump ingatlankirály – az elmúlt hónapban elterelték róla a figyelmet.

Az iowai választógyűléseken részt vevő, potenciális szavazók körében Palin támogatottsága mindössze 4 százalékos az American Research Poll intézet egyik áprilisi felmérése szerint. A Public Policy Poll intézet felmérése szerint pedig most, hogy Trump és Mike Huckabee bejelentette: nem indul 2012-ben, Palin akár a második helyen is végezhet Iowában Mitt Romney mögött. A monstre Palin-film címe: The Undefeated (A verhetetlen).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.