Páncélautókkal támad a mexikói drogkartell

Beépített fegyverrel rendelkező páncélautóval szerelte fel magát a hírhedt Los Zetas mexikói drogkartell.

MNO
2011. 05. 24. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húsz utast befogadó, saját gyártású járművet egy Los Zetas elleni bevetésen fedezték fel – közölte Luis Carlos Najera mexikói biztonsági miniszter. A rendőrség a Szörny nevet adta a páncélautónak. Najera tájékoztatása szerint egy terepjáróból alakították ki, amelynek karosszériáját összehegesztett fémlemezekkel erősítették meg. Ezenkívül egy 360 fokos hatósugárral rendelkező fegyverrel is ellátták.

A biztonsági erők lefoglalták a páncélautót a bevetés során: ebben a hónapban ez már a második hasonló jellegű, a kartell által épített páncélautó volt, amelyet elkoboztak. A Los Zetast az 1990-es években alapították dezertált elit katonák. A banda ma a Golf-kartellel küzd a jövedelmező drogkereskedelem kisajátításáért.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.