Pataky István: Mladics az EU-ba megy

MNO
2011. 05. 27. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borisz Tadics nevével fémjelzett hatalom elkötelezettsége az uniós integráció mellett a napnál világosabb, így van ez még akkor is, ha részben gazdasági érdekek által vezérelve Belgrád mindvégig nyitott maradt Oroszország irányába is. A szerb vezetés Brüsszel kedvéért párbeszédet kezdett a Szerbiából 2008-ban kivált Koszovóval, s vállalta, szigorúbban ellenőrzi az uniós tagországokba utazó állampolgárait, hogy csökkentse az unióban menedéket kérők számát. Az utóbbi időben Szerbiát azért érték bírálatok, mert a schengeni övezeten belüli szabad mozgás kínálta lehetőségeket kihasználva nagyon sok, főleg albán és roma nemzetiségű szerbiai állampolgár kér menedékjogot Európa nyugati részén.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. május 27.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.